Voor wie het nog niet zou weten: trainster Valerie zit van februari tot en met april in Tanzania.
Ze volgt een buitenlandse stage van 3 maanden in kader van haar opleiding tot leerkracht kleuteronderwijs.

Haar aanwezigheid (als vaste trainster bij kangoeroes en benjamins) wordt dan wel opgevangen door de rest van het trainersteam, graag delen we jullie ook de info over haar avonturen. De links naar blog en instagram kan je onder 'lees meer' terugvinden.

We hopen dat daar alles verder goed verloopt, maar kijken stiekem ook al een beetje uit naar de terugkeer..

 

 

Ken je dat? Het schuldgevoel als er zo rond Pasen misschien een beetje te veel chocolade gesnoept wordt?
Maar als dat nu eens een goede zaak zou dienen, en je zo twee vliegen in één klap kan slaan?

In samenwerking met 't Karakske bieden we dit jaar doosjes gevulde paaseitjes aan (mengeling melk/fondant/wit, met praliné of krokante praliné-vulling, geen drank), waarbij voor elk doosje een deel van de prijs de werkingskosten van de club mee kan helpen dragen.

Bestellen kan hier:
https://twizzit.com/go/flacrsl-pasen2023

In de eerste sessie gingen we aan de slag met drie vragen, die telkens gesteld werden aan bestuursleden, ouders, trainers, vrijwilligers en atleten:

  • Wat vinden we goed of minder goed aan FLAC, zowel aan de kern (FLAC Roeselare) of aan de koepel - ORANJE
  • Waar hopen we binnen hier en drie jaar te staan? - GROEN
  • Welke acties kunnen we daar misschien voor overwegen? - BLAUW

 

Afgelopen zaterdag 11/2 ging er een koepeltraining door in de indoor atletiekhal te Oostende.

Op basis van wedstrijdresultaten werden de betere atleten per discipline uitgenodigd, voor een training over de kern-grenzen heen, met gelijk-gestemde atleten en discipline-gespecialiseerde trainers. Voor cadet Milan de gelegenheid om met een verspring-specialist aan de slag te kunnen gaan!

Voor zowel atleet als begeleiding een bijzonder leerrijke training, zeker voor herhaling vatbaar, graag met een ruimere vertegenwoordiging vanuit kern Roeselare. Voor een aantal sfeerbeelden verwijzen we graag naar de foto-gallerij op de pagina foto's.

Er wordt ons gemeld dat vanaf maandag 6/2/23 de werken starten aan de toegangszone vanaf de Spanjestraat.

Als alternatief wordt wel de poort aan de kant van de Koornstraat geopend, waardoor ook geparkeerd kan worden op de parking aan het Rodenbachstadion:

Graag vragen we dan ook, voor de veiligheid, om de afgebakende werfzones te respecteren.

Onder de rubriek foto's zijn twee gallerijen toegevoegd:

  • De nieuwsjaarsreceptie van afgelopen vrijdag
  • Enkele sfeerbeelden van de wedstrijd 'veldloop van het Hoppeland' bij de collega's van FLAC Hoppeland (Poperinge)

Voor wie zich vragen stelt bij de eerste foto's vanop de veldloop... Fabrice was zodanig gefocust dat hij zich even niet bewust was van wat op de achtergrond gebeurde...  en het innerlijke kind van ondergetekende nam het even over. Fabrice werd even later evenwel in stijl tweede in zijn reeks!

Zondag 15/1/2023 - een nieuwe veldloop in Roeselare, en opnieuw wind, regen, ...

Desondanks zijn er twaalf van onze atleten aan de start gekomen (Noémie, Gust, Alixe, Fabrice, Ketshia, Jemima, Arne, Lars, Salva, Gilles, Léon en Victor), met de intentie er het beste van te maken.

We zijn trots te mogen melden dat Léon Samyn in de categorie 'Miniemen jongens, geboortejaar 2010" de derde plaats behaald heeft. We bedanken overigens de mama voor de foto van de podium-ceremonie.

Podium of niet - we zijn fier op de deelname van alle atleten.

Op het Provinciaal Kampioenschap indoor te Gent pakte Kristien Oplinus niet alleen het goud in haar categorie.. ze deed dat ook in stijl!

De nieuwe nationale besttijd op de 200m in de categorie W65 is aangescherpt tot 32.24..
Het vorige record (32.64) dateerde van 26/2/22... en stond eveneens op naam van Kristien.

Met dank een aan aantal gastfotografen, hebben we voor u in de rubriek 'foto's alvast een album met sfeerbeelden van de CrossCup van afgelopen zondag gevuld. Druilerig weer, maar een mooie opkomst, en een ervaring rijker.

Op deze schaal bij momenten een beetje overweldigend, maar we hopen dat voor de 'nieuwelingen' in het wedstrijdgebeuren het een aangename kennismaking was.

Over de hele lijn blij met de inspanningen van de atleten, graag pikken we er evenwel toch even twee uitschieters uit:

  • Leon Samyn, vierde in de categorie miniemen geboortejaar 2010, gestrand op een (diepe) zucht van het podium.
  • Fabrice Bekaert, negende in de categorie jongens 2014-2015, maar wel de snelste tijd van de 16 jongens van geboortejaar 2015. Met dank aan het arendsoog van trainer Bart Mallezie - die zo attent was hier op te wijzen.

Bij deze ook een woordje van dank aan de collega's van de andere FLAC-kernen voor de gezamenlijke opwarming over de kerngrenzen heen. De hoeveelheid FLAC-shirts zien doorheen de dag, toont dat we er gezamenlijk best aardig voorkomen zo..

De Plataan, die is van ons! Toch op vrijdagavond, tussen 18u30 en 19u30. En daar planten we dan ook graag, met gepaste trots, onze vlag aan de inkom:

Ondertussen zijn we drie edities ver van de vrijdagavondtrainingen op de site, en daar prijzen we ons als jeugdwerking van de club bijzonder gelukkig mee - iets wat we ook bij de atleten en ouders mogen vaststellen.

Daarbij graag ook een woordje van dank aan de mensen die het mogelijk maken: Basisschool De Plataan, ons bestuur en de sponsors die het praktisch/financieel mogelijk mogelijk - zie ook de roterende logo's in de zijbanners, een team enthousiaste trainers, en last but not least: een bijzonder fijne bende jeugdatleten die ons op tijd en stond ook scherp houdt.

 

Sponsors

© website powered by Twizzit.com